Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni. Ce anunță meteorologii!

vremea la BotosaniAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 9-22 mai. Potrivit meteorologilor, în Moldova, până pe 13 mai valorile termice vor creşte uşor de la o zi la alta.

like facebookTemperaturile maxime, având o valoare medie de 17 grade la începutul intervalului de prognoză, vor atinge 24 de grade, în timp ce temperaturile minime vor atinge o medie de 13 grade, pornind de la 8 grade în prima noapte. După această dată, vremea se va răci treptat, iar pe 17 – 18 mai vor fi medii diurne de 18…19 grade şi nocturne de 8…9 grade. O nouă încălzire, ce va avea loc spre finalul celei de a doua săptămâni de prognoză, va readuce regimul termic la normal şi se vor înregistra aproximativ 22 de grade ziua şi 12…13 grade noaptea. În privinţa regimului pluviometric, aproape zilnic, temporar şi local vor fi ploi, mai însemnate cantitativ în intervalul 12 – 17 mai, când acestea se vor semnala pe arii extinse.

LA MUNTE În primele zile ale intervalului de prognoză vremea se va încălzi, iar temperaturile diurne vor creşte de la 8…9 grade la început, spre 14 grade pe 13 – 14 mai. În acest interval şi minimele nocturne vor evolua asemănător, fiind în creştere de la 1 grad până la 7 grade, în medie. Începând cu data de 14 mai vremea va intra într-un proces de răcire, iar valorile de temperatură vor scădea spre 8 grade ziua şi 1…2 grade noaptea, în intervalul 17 – 19 mai. Apoi o nouă încălzire a vremii va determina, la finalul celor două săptămâni de prognoză, valori termice diurne de 12 grade şi nocturne de aproximativ 4 grade. În privinţa regimului pluviometric, aproape zilnic, temporar şi local vor fi averse, în general ploi slabe cantitativ, exceptând perioada 12 – 17 mai, când izolat sunt posibile cantităţi mai importante de precipitaţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *