Patru botoșăneni s-au ales cu dosare penale pentru braconaj piscicol

peste braconajÎn urma unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră botoşăneni au depisat patru cetăţeni români care transportau peşte fără documente legale, respectiv pescuiau pe râul Prut, folosind unelte interzise de lege.

În data de 8 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Stânca au observat două persoane de sex masculin care se aflau cu un atelaj hipo la malul românesc al râului Prut.

like facebookÎn urma legitimării persoanelor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţenii români Marian G., de 32 de ani şi Ovidiu S., de 35 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani. Pe luciul de apă a fost descoperită o plasă monofilament de aproximativ 140 metri, iar în apropiere au mai fost descoperite alte unelte de pescuit interzise de lege, care aparţineau celor două persoane.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol.

În data de 7 mai, un echipaj format din poliţişti de frontieră  din cadrul aceluiaşi sector au oprit pentru control în localitatea de frontieră Mihălăşeni, judeţul Botoşani, un autoturism Dacia înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Silviu A., în vârstă de 44 ani, având ca pasager pe cetăţeanul român Claudiu A., în vârstă de 21 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în portbagaj a fost descoperită cantitatea de 79 kilograme peşte, în valoare de de 505 lei, pentru care cei doi nu deţineau documente de provenienţă. Cantitatea de peşte a fost ridicată în vederea predării unei societăţi de profil.

Poliţiştii efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *