Fost procuror din Botoșani eliberat din funcție prin decret al președintelui României

iohannisPreședintele României, Klaus Iohannis, a semnat, vineri, un decret prezidențial privind eliberarea din funcția de prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a lui Dragoș Bujorean, fost procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Potrivit SuceavaNews, acesta și-a dat demisia din funcție. Solicitarea lui Bujorean, de plecare din magistratura, vine in contextul in care impotriva acestuia au fost formulate mai multe plangeri penale din partea membrilor UNBR-Bota, printre care si cea in care este acuzat ca i-a furat telefonul lui Pompiliu Bota, atunci cand l-a retinut nejustificat, defilat in catuse si dus in instanta cu propunere de arestare, demers care a fost insa respins de judecatori.

like-facebookDe asemenea, Bujorean a fost acuzat si de incompatibilitate, pe motiv ca a trimis in judecata avocati din UNBR-Bota, in urma plangerii formulate de Baroul Suceava, unde Bujorean a dat examen si a fost admis ca avocat. Practic, intre Pompiliu Bota, avocatii din UNBR-Bota si Dragos Bujorean exista o stare de dusmanie intrucat procurorul nu doar ca a fost tinta multor plangeri penale, dar in timpul urmaririi penale acesta a dat examen de intrare in profesia de avocat in UNBR-traditional (baroul adversar al UNBR-Bota) si a fost admis in profesia de avocat. Cu toate acestea, Bujorean a ramas procuror in continuare, emitand rechizitoriul prin care Pompiliu Bota si alti avocati de la UNBR-Bota au fost trimisi in judecata.

Mai mult, acuzatiile aduse de procurorul Dragos Bujorean sunt dintre cele pentru care alte sute de magistrati, inclusiv din Suceava au pronuntat achitari definitive ori au dat solutii de neincepere a urmaririi penale.

Amintim ca, in noiembrie 2015, procurorul Dragos Bujorean a trimis in judecata 7 avocati din UNBR-Bota, printre care si avocatul Pompiliu Bota pentru: asociere in vederea savarsirii de infractiuni, prev. si ped. de art. 323 alin. 1 C. pen.cu inchisoare de la 3 la 15 ani; inselaciune, prev.de art. 215 C. pen., (inchisoare de la 3 la 15 ani); exercitare fara drept a profesiei de avocat.

Un fost procuror din Botoșani s-a cerut afară din magistratură. Este ținta mai multor plângeri penale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *