Ucigașii de la Darabani au pozat, în fața instanței, în bărbați cuminți. Vezi ce declarații au făcut!

Florin Stanescu si Emil Bujor, prezentati spre arestare la Tribunalul BotoșaniCei doi şoferi care au provocat, sâmbătă seara, accidentul mortal de la Darabani s-au căit în faţa instanţei. Arestaţi preventiv pentru ucidere din culpă vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi organizarea unei întreceri ilegale pe drumurile publice, cei doi au fost audiaţi, vineri, de magistrații Tribunalului Botoșani, caare au confirmat mandatele  care au fost emise pe numele lor.

Ştefan Stănescu a cerut instanţei punerea în libertatea pentru a avea posibilitatea de a ajuta material victimele din accident menţionând, în acelaşi timp, că regretă fapta. Aceaşi motivare a avut-o şi Emil Bujor, însă s-a rezumat doar a spune că vrea să ia legătura cu familiile victimelor.

like facebookStănescu s-a prezentat în faţa instanţei ca fiind un om muncitor, nu un infractor cum îl descrie presa, cu o familie frumoasă, iar regretul său este cu atât mai mult cu cât obişnuia să vină de două ori pe an să îşi viziteze mama din Darabani şi acum femeia va avea eticheta în comunitate de „mama criminalului”.

Prin intermediul avocatului său, Florin Stănescu a spus că este conştient că trebuie să plătească moral pentru consecinţele produse în urma accidentului şi regretă foarte mult momentul în care s-a urcat băut la volan. Acesta a negat faptul că s-ar fi luat la întrecere cu Emil Bujor, spunând că făceau doar o verificare a performanţelor maşinilor în vederea unui eventual schimb de care discutaseră în prealabil.

Anchetatorii îi acuză pe cei doi că ar pus la cale întrecerea într-un bar din oraş luându-se la cearta care maşină este mai bună, autorismul Audi A6 deţinut de Stănescu sau cel A 5 deţinut de Bujor. Apoi s-au pus la întrecere pe strada principală, ingnorând regulile de circulaţie şi faptul că fiind sâmbăta înaintea sărbătorilor pascale este aglomerat. Au depăşit câteva maşini apoi Bujor a depăşit căruţa, iar Stănescu a încercat să îl depăşească pe el.

Din faţă venea VW condus de Anda Dănăilă. Când a observat maşina din sensul opus Stănescu a tras dreapta izbindu-se în maşina condusă de Bujor care a ricoşat în căruţă, iar autoturismul Audi A 6 a ajuns să izbească frontal şi VW ce venea din faţă. În urma impactului Anda Dănăilă a suferit răni grave, decedând la spital chiar în noaptea de Înviere. Fratele ei, care se afla în maşină cu ea, a fost rănit grav. Un bărbat din căruţă a fost de asemenea lovit şi transportat la spital.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *