Om de afaceri judecat pentru mărturie mincinoasă în dosarul ” Regii Păcănelelor”

dnaUn om de afaceri a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce a vrut să „acopere” un inculpat din dosarul „Regii Păcănelelor. Este vorba despre Sorinel Ionel Hriţcu Lafontain, patronul uneo spălătorii, care a făcut declaraţii mincinoase în faţa procurorilor DNA pentru a-l acoperi pe Viorel Dănuţă, arestat la domiciliu la acea vreme.

like facebookPatronul Tex încălcase interdicţia impusă prin arestarea la domiciliu, iar Sorin Hriţcu Lafontain putea proba acest lucru, însă a minţit procurorii. Mai mult a acuns procurorilor şi ce a făcut în acea zi pentru a-i împiedica să îşi facă ancheta. După ce a fost pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă, Sorin Hriţcu a recunoscut faptele şi a încheiat un acord cu procurorii pentru reducerea pedepsei şi judecarea dosarului său în formă simplificată.

În dosarul Regii Păcănelelor sunt judecaţi mai mulţi oameni de afaceri care ar fi dat mită unui inspector al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc să îi ierte la controale şi să îi anunţe cu privire la alte verificări. Aparatele de joc funcţionau ilegal, iar prejudiciul stabilit de procurorii DNA este de peste 5 milioane de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *