Consilier local nemulțumit că polițiștii rutieri dau prea puține amenzi: Sunt mașini parcate pe contrasens și treceri de pietoni

viorel serbanoiu dumitru zmau atopUn consilier local, membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică, a atras atenția, miercuri, într-o ședință că polițiștii rutieri dau prea puține amenzi celor care încalcă regulile de circulație. Corneliu Furtună spune că nu este zi să nu vezi în municipiul Botoșani mașini parcate pe contrasens sau pe trecerile de pietoni. Acesta le-a propus polițiștilor să-i însoțească într-o zi să să le arate cum sunt încălcate regulile de circulație.

like facebookNumărul de mașini a crescut foarte mult. Dacă mergem și ne uităm cum sunt trase, parcate, oprite, staționate mașinile și cum se circulă în Botoșani e foarte anapoda. Știu că sunt efective puține, dar dacă o mașină cu doi agenți iese la plimbare într-o zi, și îi însoțesc eu într-o zi, dacă nu dau 200 de amenzi eu îmi depun permisul. Eu îi duc acolo. Zilnic în Botoșani sunt mașini parcate pe contrasens, zilnic în Botoșani sunt mașini parcate pe trecerile de pietoni și nu se poate trece strada. Chiar dacă ai 20 km pe oră, nu se vede pietonul dacă este o mașină parcată pe trecere. Chiar trebuie să se întâmple ceasul rău, pisica neagră, să o pățim vreunul dintre noi?”, a spus consilierul local.

A fost contrazis de președintele ATOP, Dumitru Zmău, care a declarat că scopul poliției nu este acela de a da amenzi, ci de a găsi soluții în astfel de situații.

Ca și consilier local, nu ați găsit soluții ca primăria să amenajeze și alte parcări. Cum să sancționezi oamenii aceștia dacă nu le oferim condiții de parcare civilizate? Nu încurajez faptul că de acum să fie o degringoladă totală și un dezmăț, dar trebuie să le dăm și soluții”, a spus Zmău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *