Echipa de robotică de la Palatul Copiilor Botoșani, locul I la Campionatul Național de Robotică

elevi palatul copiilor roboticaÎn perioada 22-25 aprilie, echipa de robotică de la Palatul Copiilor Botoșani a participat la Campionatul Național de Robotică „Cupa Chindiei” de la Târgoviște. La acest concurs au participat numeroase echipaje din licee, palate si cluburi ale copiilor precum si echipe universitare de prestigiu.

Roboții s-au întrecut în probe de viteză (urmăritori de linie), forță (mini-sumo, micro-sumo) și inteligență (labirint) pe 3 categorii de vârstă. Au participat la o categorie specială (A) roboți construiți în totalitate, inclusiv senzorii, exceptând doar bateriile și motoarele. În categoria B au intrat roboți ce conțineau kituri comerciale, create industrial.

like facebookLa fiecare probă, un echipaj participa cu un singur robot și erau premiați doar primii trei clasați.

elevi palatul copiilor robotica 1Înaintea competiției echipajele iși calibrează roboții pentru noile condiții de traseu pentru a putea obține performanța maximă.

Roboții botoșaneni s-au impus, chiar la diferențe foarte mari. Astfel, la finalul concursului, echipa din Botoșani a obținut cele mai multe premii : 9 locuri I la probe,  Locul I în clasamentul general categoria A și B, și trofeul concursului.

Echipa ce a facut posibilă această performanță a fost formată din elevii: Grigoruța Alexandru, Ilica Sebastian, Grigore Eduard, Ursu George, Botez Șerban, Ciobîcă Vlad, Vișan Andrei, Voiniciuc Vasile, Apetroaie Daniel, Petruc Andrei și Clodnischi Darian.

Cu această ocazie, echipa din Botoșani a fost invitată  să participe la două concursuri de robotică organizate de universități: „RobotOlympics” și „Robochallenge” precum și la Concursul Internațional „ROBOTOR”. La edițiile anterioare ale acestor concursuri echipa botoșăneana a obținut numeroase premii,  dar participarea din acest an este incertă din cauza lipsei fondurilor de deplasare. Sperăm să obținem sponsorizari în timp util, concursurile începand peste două săptămâni.

Pentru a putea face față evoluției exponențiale în acest domeniu, echipa „PACO” din Botoșani construiește an de an noi roboți, mai rapizi, mai puternici, mai inteligenți, aproape dublând performanțele roboților din anul precedent. Roboții construiți la Palatul Copiilor și-au demonstrat performanța la numeroase concursuri, inclusiv la cele universitare, avand în palmares și un loc I la o competiție internaționala de nivel universitar”, declară Grigore Luisian, profesor la Palatul Copiilor botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *