Incendiu la supermarketul Lidl din Dorohoi! Pompierii au simulat un exerciţiu

pompieri in supermarket lidl- dorohoi - botosaniToate efectivele de pompieri din cadrul Detașamentului Dorohoi au fost luni, 25 aprilie 2016, în alertă după ce un apel la 112 a anunțat că s-a produs un incendiu la supermarketul Lidl Dorohoi.

În urma anunțului primit la numărul de urgență 112, Detașamentul de Pompieri Dorohoi a fost alarmat pentru a interveni la stingerea unui incendiu produs în urma unui scurtcircuit produs din pricina unui cutremur.

like facebookAcest exercițiu a fost unul de verificare a viabilității planurilor operative în cadrul producerii unor incendii la astfel de obiective, respectiv obiective cu aglomerări de persoane. Exercițiul de astăzi a fost în urma producerii unui cutremur simulat urmat de un incediu din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică. A fost trimis anunțul prin 112 la Detașamentul de Pompieri Dorohoi, iar la fața locului s-au deplasat un numănr de 26 de subofițeri, trei ofițeri cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă de capacitate mare, o autospecială multifuncțională, autoscara mecanică, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție la incendii, salvări persoane și acordarea primului ajutor.

pompieri in supermarket lidl- dorohoi- botosaniObiectivele exercițiului au vizat verificarea fluxului informațional decizional în situații de urgență de amploare, testarea de abilități și a planului operativ de intervenții la astefel de evenimente, verificrea căilor de acces, a surselor de apă, a hidrantului exterior-interior precum și a mijloacelor de primă intervenție în cadrul producerii unor situații de urgență la locul de muncă, verificarea nivelului de pregătire a echipajelor de intervenție pentru salvarea persoanelor în cadrul producerii unor incendii, acțiune de salvare, evacuare și prim ajutor de urgență.

La acest exercițiu au mai participat și echipaje din cadrul Poliției Locale Dorohoi și SVSU Dorohoi. Exercițiul a fost supravegheat îndeaproape de evaluatorul din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” Botoşani, desemnat prim-adjunct al inspectorului şef, colonel Decebal-Dan Muraru.

Sursa: DorohoiNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *