Marțea neagră: Coraslă pe sponci!

Dumitru Toni MonacuCu o singură excepție, ”Marțea neagră” a avut, în fiecare săptămână, între 600 și 1100 de accesări ceea ce înseamnă un  oarece interes din partea cititorilor. Am rămas neplăcut surprins pe data de 8 martie când editorialul ”Doamnelor, puteți schimba lumea!” a … ”beneficiat” de doar 326 de vizualizări. Eram tentat să pun totul pe seama Zilei femeii gândindu-mă că și domnii și doamnele au lăsat deoparte problemele cotidiene, concentrându-se pe marea sărbătoare.

Până în week-end-ul trecut am crezut cu tărie în această posibilitate, dar când am citit listele liberalilor pentru CL și CJ, m-am dumirit! Misoginismul la noi la Botoșani e acasă la el! În primii 15 nu figurează pe cele două liste decât câte o femeie! Bravos patriarhat!

like facebookȘi pentru a puncta și mai și caracteristica misogină a politicii lor, ”galbenii” au aruncat în groapa cu lei (citiți Primăria Săveni, condusă și controlată de abilul Relu Târzioru) pe una dintre foarte puținele membre marcante ale partidului. Să-și rupă gâtul, să se întoarcă la cratiță! Ce pretenții ar mai putea avea respectiva doamnă dacă nu va câștiga primăria? Niciuna!

În aceste condiții, vor rămâne în cursă doar ei, masculii forțoși și pricepuți nevoie mare! Revenind la listele care acum le dau mari dureri de cap ”creierelor emitente”, mă miră faptul că ”erorile umane” din listele pentru fostul (de-acum!) CL nu au putut fi eliminate ci doar înlocuite cu unele având aproximativ aceeași … ”anvergură”. Analizând însă la rece situația, vom observa că vinovați de greșeală sunt doar câțiva, întrucât birourile politice sau alte comitete și comiții statutare care ar fi trebuit să-și dea girul prin vot pentru liste, nu au fost consultate și nici măcar întrebate de sănătate! Și atunci, somnul rațiunii și al națiunii naște monștri.

A reînceput scandalul, demisiile curg, declarațiile belicoase și revanșarde umplând spațiul mediatic și (sau) virtual. Or se știe de când lumea și pământul că unitatea și coeziunea unui grup este rezultanta clarviziunii, echilibrului și artei compromisului, toate acestea fiind apanajul marilor conducători. Niciuna dintre aceste trăsături manageriale elementare nu s-a văzut în listele galbene. Iar o listă fără femei și tineri acum, la 26 de ani de la ”răscoluția” lui Ilici, este exact ca un taur fără coarne și boașe de la care aștepți să-și îndeplinească atribuțiile din fișa postului, pentru o … ”Cireadă” de vite! Stimați decidenți care ați dat cu oiștea-n gard, să nu vă mire rezultatele votului din iunie! Corasla o să fie pe sponci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *