IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Botoșani: Încercați ca în Săptămâna mare să scoateți televizorul din priză

ips teofanMitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, le-a cerut credincioșilor ca în Săptămâna Mare să fie mai evlavioși și să ”scoată televizorul din priză”. Îndemnul a fost făcut de IPS Teofan la finalul slujbei oficiate, sâmbătă, la Biserica Sf. Gheorghe din Botoșani.

like facebookVă adresez rugămintea, vă adresez îndemnul ca săptămâna care vine să fie, cât se poate, cum zic cei de la școală, o săptămână altfel, în care inima noastră, mintea noastră, cugetul nostru să aibă un alt ritm. Ne ocupăm, slavă Domnului, de-a lungul întregului an de cele ale noastre. În această săptămână, însă să ne împlinim obligațiile pe care le avem fiecare la locul de muncă, dar să încercăm și, dacă încercăm să reușim, să introducem mai mult Cer, mai multă evlavie în cursul vieții noastre. Încercați dvs., și nu trebuie chiar atât de mare luptă, ca în această săptămână, dacă se poate, să scoateți televizorul din priză. Nu o să pierdeți mare lucru! Vă mai limpeziți puțin mintea și auzul, și cugetul. O să avem vreme după Paști și pentru aceste bucurii pământene cu grija să alegeți din ceea ce vedeți pe micul ecran doar ceea ce nu vă vatămă în sufletul dumneavoastră. Introduceți, așadar, în dimensiunea Postului, cel puțin din ultima săptămână, această asceză a ochilor și anume: lăsați televizorul la o parte!„, a afirmat mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

ÎPS Teofan a spus, de asemenea, ca se tine din ce în ce mai mult ca ”lumea să fie fără de Dumnezeu” și că există tentații și ”balauri care încearcă să ne fure sufletul, credința, cugetul. Vremea noastră este în mod special definită prin vremea necredinței și vremea indiferenței față de credință”.

La slujba de sâmbătă au participat peste 500 de credincioși.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *