Plângere pentru abuz în funcție făcută de un fost director împotriva primarului Portariuc

ovidiu portariucUn fost director de instituție i-a făcut plângere penală primarului municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc. Ovidiu Aionițoaie susține că a fost înlăturat de pe funcția de director al Teatrului ”Vasilache” de către primarul Portariuc și nu de Consiliul Local, așa cum prevede legea. Aionițoaie l-a înștiințat pe primar de plângerea făcută chiar în cadrul ședinței de Consiliu Local. El spune că contractul de management era încheiat între el și Consiliul Local.

like facebookAm fost suspendat fără informarea și acordul Consiliului Local, prin dispoziția primarului din 9 decembrie 2014, motivat de formularea unei plângeri penale. Doar autoritatea care m-a numit putea să mă suspende din funcție, iar aceasta se putea face doar în urma formulării de către Consiliul Local a unei plângeri penale. CL Botoșani nu a formulat plângere penală și nu a hotărât suspendarea mea din funcție”, a menționat Aionițoaie.

El a solicitat consilierilor locali să analizeze dispoziția primarului prin care a fost suspendat din funcție și l-a înștiințat pe edil că împotriva sa a depus o plângere pentru abuz în funcție.

Portariuc l-a suspendat din funcție pe Florin Aionițoaie, după ce o comisie de anchetă stabilită la nivelul Consiliului Local a stabilit că acesta a adus prejudicii de imagine instituţiei pe care o conduce în urma participării la concursul „Românii au talent”, însă s-a aflat şi în conflict de interese, după ce asociaţia culturală pe care o conduce ar fi beneficiat de fonduri nerambursabile de la Primăria Botoşani pe un proiect cultural. În locul acestuia a fost numit interimar actorul Florin Iftode.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *