Exerciții demonstrative la Jandarmeria Botoşani, de Ziua Porţilor Deschise

janadrmi elevi 2
Sute de elevi au ,,călcat” joi ,,pragul” Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, interesaţi de activitatea jandarmilor şi de admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne – arma jandarmi.

Vizitatorii au făcut un tur al cazărmii, unde au putut vedea dotarea specifică şi autovehiculele cu care oamenii legii execută misiunile specifice, iar elevii din clasele terminale de liceu au primit informaţii privind condiţiile de admitere la Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” şi la şcolile care îi pregătesc pe viitorii subofiţeri jandarmi.

jandarmi elevi 1În cadrul programului de orientare profesională Job Shadow Day, un grup de elevi au fost îndrumaţi în alegerea acestei meserii, de apărători ai legii şi ordinii.

Foarte apreciat a fost momentul în care câinii de serviciu, însoţiţi de conducătorii lor, au prezentat scurte exerciţii demonstrative, cel mai apreciat fiind câinele PIH,  alintat cu numele,,Ţuţu”, care, pe lângă deprinderile necesare executării serviciului, face pe-a ,,mortul”, latră la comandă, dă noroc, salută sau execută la comandă alte asemenea ,,giumbuşlucuri”, spre încântarea copiilor.

jandarmi elevi

Sursa: comunicat IJJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *