”Școala altfel”, la Politia de Frontieră Botoșani

politie frontiera scoala altfelPentru al cincilea an consecutiv, Poliţia de Frontieră Română a sprijinit programul iniţiat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice intitulat „Şcoala altfel –Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, proiect ce se desfăşoară, la nivel naţional, în perioada 18 – 22 aprilie 2016.

Activitatea Poliţiei de Frontieră din judeţul Botoşani a constituit şi în acest an un punct de atracţie pentru elevii şi profesorii din judeţ, implicaţi în programul naţional „Şcoala Altfel”. În total, în această săptămână, poliţiştii de frontieră din judeţul Botoşani au primit vizita a peste 430 de şcolari în cadrul programului naţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

scoala altfelÎn cadrul acestui program, în primele zile ale săptămânii, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani şi Sectorul Poliţiei de Frontieră Darabani, structuri subordonate Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, au fost vizitate de peste 400 de copii de vârstă şcolară din cadrul unor şcoli din municipiul Botoşani, precum şi din localităţile Hlipiceni şi Darabani.

Reprezentanţii poliţiei de frontieră participanţi la activitate le-au prezentat copiilor sediile instituţiilor, activităţile specifice ce se desfăşoară în punctele de trecere a frontierei, precum şi principalele atribuţii ale poliţiştilor de frontieră. Totodată le-au prezentat tehnica din dotare, mijloacele de transport şi aparatura specială, utilizată de poliţiştii de frontieră în munca lor de supraveghere şi control a frontierei de stat a României, în scopul prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere.

Micuţii au fost fericiţi să vadă aparatele de termoviziune, să urce alături de poliţiştii de frontieră în autospecialele de intervenţie, momentul de maximă atracţie fiind prezentarea aparaturii din dotarea compartimentului Criminalistică şi modul în care se depisteaza documentele falsificate.

De asemenea, copiii au urmărit cu interes exerciţii demonstrative efectuate de câinii din dotarea de serviciu, fiind impresionaţi de performanţele acestora de a depista în decurs de câteva minute „drogurile” şi ţigările de contrabandă ascunse. Eforturile colegilor noştri canini, precum şi ale poliţiştilor de frontieră care i-au condus în activitatea de căutare au fost răsplătite cu aplauze.

La sfârşitul acţiunii micuţii au fost serviţi cu prăjituri şi suc.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi s-au deplasat la unităţi şcolare din zona de competenţă, unde au prezentat copiilor riscurile la care se expun în ceea ce priveşte traficul de persoane dar şi modul în care poliţiştii de frontieră actioneaza zi de zi pentru prevenirea si combaterea infracţionalitatii transfrontaliere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *