Drepturile copilului in Europa promovate in scoli in Saptamana Altfel

europe direct la scoala nr. 8europe direct la scoala 8--Saptamana altfel a fost una plina pentru Europe Direct Botosani, cu activitati educative, interesante si mai ales interactive in mai multe scoli din Botosani, dar si din judet. Printre scolile la care au ajuns reprezentantii Europe Direct Botosani pentru a le propune dascalilor si elevilor activitati de informare privind drepturile pe care le avem cu totii in spatiul european se numara Scoala nr. 8, Scoala nr. 12, Scoala nr. 11 sau scoala de la Vladeni.

Activitatile organizate sunt pe specificul varstei copiilor. La clasele micii copiii sunt organizati pe grupe si li se dau imagini sugestive plus o lista cu drepturile copiilor in Europa. Ei au de identificat drepturile in imagini, astfel ca  cei care castiga sunt cei care reusesc sa numere cele mai multe raspunsuri corecte. O astfel de activitate a prins excelent la elevii clasei a II-a C a doamnei invatatoare Lacramioara Balan de la Scoala nr. 12. europe direct la scoala 12europe direct la scoala `1

Copiii s-au impartit pe echipe, fiecare echipa primind cate un set de imagini. Echipele si -au ales cate un nume, au colaborat si, la final, au castigat. Premiul cel mare, aici, a fost un saculet plin cu oua colorate pe care castigatorii si le-au impartit frateste. O activitate similara a avut loc si la Scoala nr. 11, la clasa a IV-a C, a doamnei invatatoare Maria Petraru. Aici, insa, introducerea in activitatea cu imagini reprezentand drepturile copilului in Europa a fost facuta printr-o descriere a copiilor cu cuvintele cele mai potrivite despre Europa si tari de pe acest continent. La Scoala nr. 11, elevii si-au finalizat activitatile dedicate saptamanii altfel printr-o iesire in gradina din fata scolii pentru a planta flori.

La Scoala gimnaziala Elena Rares, dincolo de activitatile pregatite de copiii si profesorii lor, adica muzica, scenete, micutii au fost implicati in crearea din oua de europe direct la scoala 11--europe direct la scoala 11ciocolata colorate un 9 mai cat mai mare. Europe Direct Botosani organizeaza astfel de activitati in scoli permanent cu scopul de a promova prin metode de lucru si invatare non-formala drepturile pe care le au copiii ca cetateni in Europa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *