Comercianți de haine amendați de Protecția Consumatorului. Ce nereguli s-au găsit

furt magazin haineMai mulți agenţi economici care comercializează produse textile în județul Botoșani au fost amendați de comisarii de la Protecția Consumatorului, în urma unui control. Comisarii au verificat 45 de operatori economici, iar la 22 dintre aceștia s-au constatat abateri.

like facebookZece dintre comercianți au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 39.o00 lei. Neculai Rață, comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, spune că amenzile s-au aplicat pentru lipsa elementelor de identificare a produselor de pe etichetă, dar și pentru faptul că nu exista traducere în limba română a instrucțiunilor de întreținere cât și pentru neafișare preț.

Cea mai mică amendă dată a fost de 3000 de lei, iar cea mai mare de 5000 lei.

De asemenea, în timpul controlului s-au prelevat trei probe de la haine în vederea verificării compoziției fibroase.

 

One thought on “Comercianți de haine amendați de Protecția Consumatorului. Ce nereguli s-au găsit

  1. De risul lumii,inaintea sarbatorilor,cind toata lumea alearga dupa cumparaturi,in piata se vind mieii prin parcari comisarii OPC verifica daca izmenele sunt de calitate.Prostie in stare pura,astia anumit sunt trimisi sa verifice chiloti ca cei din piata sa faca ce vor,si saptamina viitoare verifica depozitele de materiale de constructie,a plouat si in mod sigur sau udat caramizile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *