Deputatul Cristian Roman s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

kleimm ambasador SUA roman cristianAmbasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a fost prezent marţi la Palatul Parlamentului, la invitaţia Comisiei de apărare şi ordine publică din Camera Deputaţilor. Din comisie face parte şi deputatul botoşănean Cristian Constantin Roman.

like facebookÎntrunirea s-a axat pe subiectul relaţiei bilaterale dintre SUA şi România, pe cele trei componente fundamentale, respectiv economică, consolidarea democraţiei şi securitate naţională. Ni s-a întărit convingerea, dacă mai era nevoie, că SUA sunt, împreună cu Uniunea Europeană, cel mai important partener strategic al României şi că, împreună, putem asigura pacea şi liniştea în această regiune, indiferent de ameninţări, a declarat Cristian Constantin Roman la finalul întrunirii de marţi.

Discuţia a avut şi un rol pregătitor al viitorului summit NATO de la Varşovia, în urma căreia România speră să obţină o prezenţă militară mai puternică în această zonă, descurajantă pentru potenţialii factori de ameninţare.

Întâlnirea ne-a dat posibilitatea să trecem în revistă cooperarea puternică existentă în zona militară, de securitate şi apărare dintre România şi SUA. (…) Am trecut în revistă calitatea relaţiei care există între SUA şi România din domeniul apărării, în timp ce ne pregătim pentru summit-ul NATO de la Varşovia din iulie, a spus la rândul ambasadorul SUA, Hans Klemm, după întâlnirea cu deputaţii din Comisia de apărare şi ordine publică.

Sursa: comunicat cabinet deputat

 

One thought on “Deputatul Cristian Roman s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

  1. Ăla vorbește de cooperare militară si asta de la Botosani ,de componentele economice si democratice? Știu ca nu are nimic in comun cu limba engleză dar cu linistea si pacea din zona…….s-a văzut . Oare ce face asta ( si mulți alții ca el ) in situații ca cele din Iraq, Afganistan, Bruxeles…” Va spun eu : vomita cu marsarierul la greu. Vax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *