Salarii încasate necuvenit de către directorii societății Urban Serv. Ce a constatat Curtea de Conturi

top salarii- bani multiDirectorii societății Urban Serv au încasat necuvenit unele drepturi salariale şi bonificaţii, în perioada 2012-2014, potrivit unui raport al Curții de Conturi. Inspectorii susțin că directorul general al societății ar fi încasat, în baza a două hotărâri ale Consiliului de Administrație din 2012 și 2013, un salariu brut lunar de 6.185 lei încălcându-se, astfel, prevederile legale care spun că ”remunerația lunară acordată prin contractul de mandat nu poate depăși nivelul indemnizației lunare acordate prin lege pentru funcția de viceprimar”.

Prejudiciul stabilit de Curtea de Conturi în acest caz se ridică la 12.016 lei. Și directorul adjunct al societății ar fi încasat un salariu nejustificat, 5.700 lei lunar brut.

like facebookPrin nerespectarea acestor dispoziții legale societatea comercială a platit directorului adjunct și directorului economic în mod necuvenit suma totală brută estimată de 9.626 lei cu titlu de remunerație, la care se adaugă contributiile sociale- aferente platite in calitate de angajator”, se precizează în raportul Curții de Conturi.

Inspectorii Curții de Conturi au mai stabilit că în perioada 1.11.2012 – 31. 1 0.2015, directorul general a primit tichete de masa, tichete cadou si alte bonificații in sumă totala de 4.663 lei, în timp ce  directorul adjunct și directorul economic au beneficiat nelegal cle tichete de masă și bonificatii in sumă brută totală estimată de 10.074 lei.

Curtea de Conturi a contestat și faptul că au fost cuprinse în structura de conducere a societății funcțiile de șef departament și consilier, pentru care s-au stabilit, fără fundamentare, un salariu lunar brut in cuantum de 5.200 lei pentru șef departament si 4.900 lei salariu lunar brut pentru consilier, la care se adauga și drepturile prevăzute în contractul colectiv de muncă al societății.

Reprezentanții societății au contestat măsurile Curții de Conturi, însă acestea au fost respinse. Inspectorii au cerut recuperarea prejudiciului.

La decizia dată de Curtea de Conturi am făcut o nouă contestație și urmează ca funcție de măsurile care vor fi dispuse în urma contestației să mergem mai departe în justiție. Eu am achitat deja contravaloarea tichetelor luate, iar ceilalți colegi ai mei urmează să primească rezultatele contestației”, a menționat Simion Drelciuc, directorul societății Urban Serv.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *