Asistenții medicali de la Spitalul Județean amenință cu greva foamei

protest sanitas 1Cei peste 100 de asistenți medicali de la Spitalul Județean, care nu și-au primit încă drepturile salariale pentru promovarea în grad principal, amenință că vor recurge la proteste extreme. Lia Temciuc, liderul Sanitas de la Spitalul Județean, a declarat că în cazul în care conducerea Spitalului Județean nu va prinde fonduri și pentru achitarea drepturilor pentru cei peste 100 de asistenți medicali, protestele în sănătate vor fi reluate. Luni, un grup de cadre medicale s-a aflat din nou la ușa Consiliului Județean, pentru a discuta cu președintele CJ, Gheorghe Sorescu, această problemă care trenează de trei ani.

like facebookS-a semnat cu Casa de Asigurări un act adițional, iar în acel act adițional trebuia să fie cuprinse și fonduri pentru promovare asistenților medicali. Până nu este prins într-un proiect de buget și această promovare, nu poți să obții finanțare. Am așteptat până astăzi (nr. luni) răspuns la solicitarea noastră și o soluție și nu am primit răspuns nici scris, nici verbal. Suntem deciși să reluăm proteste, iar dacă până acum au avut o formă mai conciliantă, vrea să spun că vom recurge la forme de protest mult mai drastice”, a spus Lia Temciuc.

Potrivit liderului de sindicat, asistenții medicali sunt deciși să intre chiar și în greva foamei pentru aceste drepturi salariale.

Reprezentanții Consiliului Județean spun că asistenții medicali își vor primi drepturile respective în momentul în care Spitalul Județean va semna noul contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *