Portariuc vrea evacuarea ţiganilor din Centrul Vechi. El nu a are, deocamdată, soluţie pentru mutarea lor

ovidiu portariuc, politsti locali centrul vechi tiganiPrimarul Botoşaniului, Ovidiu Portariuc, propune evacuarea ţiganilor din Centrul Vechi. El susţine necesitatea schimbării destinaţiei clădirilor din Centrul Vechi, din locuinţe sociale într-o „zonă a elitelor”.

Portariuc va propune Consiliului Local evacuarea chiriaşilor, însă nu a avansat nicio dată cu privire la demararea procedurilor de relocare şi nici vreo soluţie pentru mutarea acestora.

Agenții economici din zonă ne spun să luăm câteva măsuri pentru a crește gradul de siguranță, a revitaliza zona.  Acolo trebuie o schimbare radicală de viziune în ceea ce privește dezvoltarea acelei zone. Voi veni cu o propunere de hotărâre de Consiliu Local prin care propunem ca chiriașii care se află în acele locuințe, catalogate ca locuințe sociale, să fie mutați în altă zonă de locuințe sociale, iar apartamentele din Centrul Vechi, în număr de 132, aflate în proprietatea municipiului Botoșani, să fie alocate cu precădere medicilor și profesorilor din Botoșani. Centrul vechi trebuie să devină o zonă de elită, să redevină ceea ce a fost cândva, nu trebuie catalogat ca zonă socială”, a spus primarul Ovidiu Portariuc.

like facebookEl spune că variante sunt fie mutarea romilor în cartierul care ar putea fi construit pe Ion Creangă, fie în locuinţele sociale ce se vor construi la ANL Cişmea. Primarul vrea ca celelalte locuințe private din Centrul vechi să fie achiziționate de municipalitate și folosite pentru sedii de firme.

4 thoughts on “Portariuc vrea evacuarea ţiganilor din Centrul Vechi. El nu a are, deocamdată, soluţie pentru mutarea lor

  1. sunt de acord cu revitalizarea centrului vechi prin aducerea oamenilor care vor avea grija de acele locuri. din pacate romii si-au batut joc si din cauza lor fug si agentii comerciali din zona

  2. Multumim Domnule Primar pentru acest lucru , m-am saturat sa vad atatia rromi care se intind pe banci si asculta muzica oarecum jignitoare.

  3. Eu sunt de acord cu acest bun samaritean. …dar sa îi ia la el acasa….langa casa lui…nu sa-i mute la ANL Cismea….
    De ce aici….de ce vreti sa izolati o mana de oameni langa aceasta pleava a societatii….Suntem cei drept putini mult mai putini decat ei…vor ajunge sa ne populeze. ..vom juca cum ne vor canta ei…..si nu vom face nimic….e discriminare….Nu platesc ipozite si taxe sunt cazuri sociale dar au mai multe drepturi decat noi. …avem si noi copii…cei drept mai putini…..mediul in care cresc copiii nostri isi va pune amprenta. …va rog daca tot vreti sa scapati de ei adunatii undeva …nu-i integrati printre noi…pentru ca ei nu vor asta…au mai multe drepturi ca noi in orice instituție de stat….

  4. in sfarsit ..o decizie inteleapta,propun sa-i mutati in casele parasite din satele depopulate din nordul judetului,sa le dati pamant si animale ,sa lucreze si sa plateasca taxe si impozite ca orice alt cetatean,nu le mai dati ajutoare ,trebuie obligati sa munceasca , sa se intretina singuri prin munca si sa devina cetateni cu drepturi si obligatii la fel ca majoritarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *