Fostul preşedinte al Consiliul Judeţean şi socrul său au fost trimişi în judecată de procurorii DNA. Vezi acuzaţiile!

anchetatori acasa la florin turcanu - casa de pe strada Pajistei- BotosaniProcurorii DNA au dispus, miercuri, trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Florin Ţurcanu, cât şi a socrului său Aristomel Anuşca.

Fostul şef al judeţului, ce este în prezent în arest preventiv,  este acuzat că în perioada iunie 2013- septembrie 2014 a pretins şi primit de la omul de afaceri Marcel Bârsan sume de bani şi materiale de construcţii în valoare de 272.906 de lei pentru construirea unei case, în zona Lebăda, pe numele socrului său. În schimbul acestui lucru, fostul preşedinte al CJ i-a promis omului de afaceri că va interveni la anumiţi funcţionari publici din cadrul CJ şi din cadrul primăriilor Dângeni şi Avrămeni pentru a-i determina să îi acorde, prin încredinţare directă, trei contracte în valoare de peste 600.000 de lei. În cele din urmă firmele administrate de Marcel Bârsan au primit contractele şi a mai primit promisiunea de la Florin Ţurcanu că va câştiga şi licitaţiile la contractele   privind „Reabilitarea și valorificarea durabilă a obiectivului de patrimoniu Complexul Monahal Coșula, județul Botoșani”, ,,Modernizare DJ 207N Botoșani-Curtești-Cristești – DN 28B, km 0+900-13+900” și ,,Modernizare DJ 208H Pădureni-Coșula-Buda, km 34+150-39+150”. Infracţiunile săvârşite de acesta sunt trafic de influenţă şi spălarea banilor.

 

Aristomel Anuşca este acuzat de complicitate la cele două infracţiuni după ce l-a ajutat pe ginerele său să primească bunurile şi banii ce s-au folosit la construirea casei pe numele său precum şi să ascundă acest lucru.

„La data de 08.08.2013, unui contract de antrepriză fictiv pentru construirea imobilului cu SC Paltinul G.B.SRL, în scopul ascunderii și disimulării beneficiarului real al construcției imobilului – inculpatul Țurcanu Florin – precum și a originii reale a materialelor de construcție și a manoperei gratuite folosite la construcția imobilului și care proveneau de la SC Cornell s Floor SRL și SC Omniutil SRL, în sprijinul acordat autorului pentru dobândirea sumelor de bani în cuantum total de 156.238 lei remise gratuit de Bîrsan Vasile Marcel și care în final, au ajuns prin intermediul complicelui în contul bancar al SC Paltinul GB SRL Botoșani. De asemenea, după finalizarea lucrărilor de construcție, inculpatul ANUȘCA ARISTOMEL l-a sprijinit pe inculpatul ȚURCANU FLORIN în scopul ca acesta să-și mascheze și să ascundă calitatea de beneficiar real al construcțiilor executate și de proprietar în fapt asupra imobilului, şi ca să disimuleze proprietatea asupra imobilului dobândit din săvârșirea unei infracțiuni, efectuând demersuri la instituțiile și firmele abilitate, respectiv la Consiliul Județean Botoșani, Primăria municipiului Botoșani, E-on Energie SA, OCPI Botoșani precum şi la trei firme având ca obiect activităţi de proiectare”, se arată într-un comunicat al DNA.

Dosarul a fost înaintat judecătorilor de la Tribunalul Botoşani.

 

 

 

One thought on “Fostul preşedinte al Consiliul Judeţean şi socrul său au fost trimişi în judecată de procurorii DNA. Vezi acuzaţiile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *