Stimulente financiare pentru agenții economici care angajează, pe perioada vacanțelor, elevi și studenți

AJOFM sediu (3)Agenții economici care încadrează în munca elevi și studenti, pe perioada vacanțelor, pot beneficia, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de un stimulent financiar, lunar, egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca în vigoare, pentru fiecare elev si student angajat. Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat se suportă de catre angajator din fonduri proprii.

like facebookStimulentul financiar se acorda pe o perioada maxima de 60 de zile lucratoare într-un an calendaristic.

Beneficiază de acest stimulent financiar angajatorii care incadreaza în muncă elevi și studenți în baza: unui contract individual de munca pe durata determinată,egală sau mai mică decât durata vacanței,  încheiat în conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial; unui contract de muncă temporara, numai daca durata misiunii de munca temporară este egala sau mai mica decat durata vacanței.

Nu beneficiază de acest stimulent financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți anterior datei de începere a vacanței stabilite potrivit legii sau cei care au beneficiat pentru elevii și studenții respectivi de stimulentul financiar pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Pentru acordarea stimulentului financiar lunar, angajatorii din județul Botoșani, vor încheia cu A.J.O.F.M. Botoșani, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților aflați în perioada vacanțelor, o convenție (Anexa nr.1 la H.G.nr.726/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor).

Informații suplimentare se pot obtine la sediul A.J.O.F.M. Botosani, din str. Colonel Tomoroveanu nr.2, et.I cam.124.

Sursa: comunicat AJOFM

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *