Rețeaua de gaze se va extinde în județul Botoșani. Vezi în ce localități!

statie gaz sendriceni 001Mai multe localități din județul Botoșani vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale pe magistrala existentă de la Hârlău, a declarat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu. El a spus că în ședința de CJ din luna aprilie va fi pus spre aprobare un proiect privind revizuirea strategiei de dezvoltare a județului, în care să fie prinsă această investiție.

like facebookPotrivit acestuia, rețeaua de gaze se va extinde în Flămânzi, Frumușica, Coșula, Vorona, Băiceni, Orășeni, Mihai Eminescu și Vlădeni, până la Bucecea.

De asemenea, susține Sorescu, separat se dorește și o magistrală care să plece din Botoșani și care să ajungă la Săveni și Darabani.

Luăm în calcul înființarea unui ADI cu localitățile interesate, pentru a găsi axe de finanțare. Localitățile Mihai Eminescu și Flămânzi au cerut avize de la Ministerul Economiei pentru distribuția de gaze naturale. Prima investiție, de racordare a localităților la rețeaua existentă de la Hârlău se poate face mai repede. Dorim și o magistrală care să plece din Botoșani și care să se ducă în Săveni și să rezolvăm problema acolo. Este o investiție de durată, iar ulterior acea magistrală de la Săveni să închidă bucla pe Darabani și Botoșani, pentru echilibrarea sistemului. Este o gândire și chiar trebuie să dezvoltăm județul”, a spus președintele CJ Botoșani.

 

One thought on “Rețeaua de gaze se va extinde în județul Botoșani. Vezi în ce localități!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *