„Regii pacănelelor”, anchetați și de procurorii DIICOT. Cum erau țepuiți cei care jucau la aparate!

imagini DIICOT mascati BotosaniO parte din ancheta declanşată de procurorii Direcției Naționale Anticorupției (DNA) în dosarul Regii Păcănelelor ajunge şi la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Procurorii anticorupţie au disjuns unele fapte către DIICOT având în vedere competenţa anchetatorilor.

Astfel, DIICOT anchetează fapte de evaziune fiscală, constituire de grup organizat şi accesare fără drept a unui sistem informatic. Practic, procurorii specilizaţi în combaterea criminalităţii organizate cercetează modul cum erau măsluite unele aparate de joc folosite de firmele implicate în dosar, astfel încât patronii să obţină venituri mai mari.

like facebookSofturile aparatelor erau modificate în aşa fel încât clienţii să aibă un câştig mai mic, precum să nu înregistreze toate încasările. În urma descinderilor din toamna anului trecut, la un depozit din Zona industrială a municipiului Botoşani a fost găsită aparatură care să probeze aceste acuzaţii.

În paralel, administratorul Trans Express SRL Botoșani a solicitat, în instanţă, înapoierea bunurilor confiscate de procurori.

În dosar sunt implicaţi oamenii de afaceri Costel Calistru și Viorel Dănuţă, precum şi un afacerist din Neamţ, Silviu Spiridon. De asemenea, un rol important l-a jucat şi inspectorul OJNN, Ioan Teodorescu.

like facebookPotrivit anchetatorilor, Ioan Teodorescu inspectorul OJNN a luat de la oamenii de afaceri de mai multe ori mită, în total 35.800 de lei, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, iar pe de altă parte administratorii firmelor exploatau jocuri de noroc în mod ilegal, respectiv unele fără licenţă sau cu licenţe clonate.

Prejudiciul total în acest dosar este estimat la 5,2 milioane de lei.

 

One thought on “„Regii pacănelelor”, anchetați și de procurorii DIICOT. Cum erau țepuiți cei care jucau la aparate!

  1. 1. Verificarea softurilor jocurilor de tip slot Machine este făcută doar de către angajații Biroului Roman de Metrologie, care deține aparatura necesară si pregătirea pentru așa ceva.
    2. Toate punctele de lucru verificate in urma perchezițiilor au fost controlate in anii 2014-2015 doar de către Moruzi Daniel si Dan Vasile si nu au găsit nereguli???????
    3. Cum poate doar un singur inspector sa protejeze aceste firme in condițiile in care nici măcar nu avea ca tematica de control de la satul de serviciu -Ostafie Liviu firmele lui Dănuța Viorel si Spiridon Silviu si in condițiile in care sunt 9 inspectori in aceasta zona?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *