Președintele CAS Botoșani, despre listele de așteptare la analize: Trebuie analizată oportunitatea eliberării biletelor de trimitere

analize laboratorLaboratoarele de analize medicale din Botoșani au fonduri suficiente pentru analizele gratuite ale asiguraților. Cel puțin asta susține președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani, Costel Lupașcu, care a declarat că dacă se formează liste de așteptare la laboratoare,  asta se datorează medicilor de familie care prescriu mai multe analize pe biletul de trimitere decât cele necesare stabilirii diagnosticului.

Știm care este gradul de solicitare al laboratoarelor, solicitare venită din partea asiguraților. În ultimii ani, fondul pentru analize medicale s-a dublat, chiar s-a triplat. Oricât de mult ai da, ei spun că nu le ajunge. Trebuie analizată oportunitatea eliberării biletelor de trimitere pentru asigurați, trebuie văzut momentul în care asigurații trebuie să-și facă acele analize medicale. Analizele medicale, biletele de trimitere, se eliberează ca urmare a actului medical propriu în funcție de diagnosticul pacientului. Și ar trebui analizat de acei medici și numărul de analize pe care îl prescriu pentru fiecare asigurat. Dacă o parte din analize nu au legătură cu diagnosticul,  e de preferat să recomande doar acele analize care au legătură cu diagnosticul”, a menționat președintele CAS Botoșani.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate decontează lunar în jur de 500 mii lei pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *