Un fost şef al Poliţiei de Frontieră, condamnat pentru corupţie. Vezi ce pedeapsă a primit!

politia de frontieraUn fost comisar şef al Poliţiei de Frontieră a fost condamnat definitiv, joi, pentru corupţie. Acesta a ajuns să  facă contrabandă cu ţigările confiscate de colegii săi.

Comisarul şef Marcel Badaşcă, fost şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare din partea judecătorilor Curţii de Apel Suceava. Instanţa i-a stabilit un termen de încercare de şase ani precum şi obligarea la plata unei sume de 13.295 de lei. De asemenea judecătorii i-au interzis să mai profeseze.

Potrivit anchetatorilor, comisarul şef, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, și-a îndeplinit defectuos sarcinile de serviciu, cu prilejul coordonării activităților de constatare a unei fapte de contrabandă ce a avut loc în aceeași seară în aria de competență a sectorului de frontieră pe care îl conducea și prin aceasta a cauzat un prejudiciu bugetului de stat, în valoare de 13.295 lei.

like facebookÎn fapt, ofiţerul a dispus în mod abuziv să fie scoase din incinta camerei de corpuri delicte a SPF Româneşti şi transportate la o locaţie părăsită din imediata apropiere a unităţii, identificată în cauză, loc de unde au fost preluate ulterior, în vederea comercializării, ţigările nefiind recuperate până în prezent.

„Încălcarea atribuţiilor de serviciu de către inculpat a constat în aceea că deşi în mod oficial, inculpatul se afla în concediu de odihnă, în zilele de 15 şi 16 octombrie 2012, acesta şi-a exercitat în fapt, atribuţiunile de şef, a coordonat activitatea lucrătorilor de poliţie de frontieră, a dat dispoziţii abuzive subordonaţilor săi de la SPF Româneşti, de a proceda la încărcarea a 4 saci de rafie cu ţigări marca „Plugarul” provenite din contrabandă (1.244 pachete cu ţigări) şi de a scoate ţigările din incinta camerei de corpuri delicte fără a se respecta procedura de lucru criminalistică, coletele fiind desfăcute la sediul instituţiei, din dispoziţia sa fără ca acestea să fie examinate, fără a se efectua fotografii judiciare şi fără a se inventaria şi număra ţigările”, se menţionează în rechizitoriul DNA.

One thought on “Un fost şef al Poliţiei de Frontieră, condamnat pentru corupţie. Vezi ce pedeapsă a primit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *