Romii din județul Botoșani se plâng că nu sunt integrați pe piața muncii

dan nechifor semiramida balan mariana sanduRomii din județul Botoșani se plâng că nu sunt integrați pe piața muncii. Semiramida Bălan, consilier pe problemele romilor în cadrul Instituției Prefectului Botoșani, susține că piața muncii din Botoșani nu este pregătită pentru a oferi locuri de muncă acestor persoane.

like facebookMembrii comunităților de romi nu sunt calificați profesional și nu au niciun nivel educațional care să permită efectuarea unui curs de calificare. Serviciile sociale din Botoșani acoperă în mică măsură problemele mari existe în zonele locuite de grupuri vulnerabile”, a menționat reprezentantul romilor.

Declarația Semiramidei Bălan l-a iritat pe șeful Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă. Teodor Dimitriu, care a spus că AJOFM face lunar cursuri de calificare, însă majoritatea romilor nu au studii.

Cum adică piața muncii nu este pregătită pentru integrarea romilor? Să îmi explicați, pentru că nu înțeleg. 95% dintre dvs., romii, aveți pregătire sub cea de școală generală. În momentul în care au fost programe din învățământ pentru a completa nivelul de studii, foarte puțini s-au înscris. Fac cursuri gratuite, dar nu poți să-l înscrii la un curs dacă nu are o anumită școală, iar piața muncii este pregătită de a-i primi, dar probabil nu sunt ei pregătiți pentru a intra pe piața muncii”, a menționat directorul AJOFM.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *