Profesor, despre schimbările din gimnaziu: În loc să se ajungă la o descongestionare a programului, se face o mai mare aglomerare a acestuia

manuale scolareNoul plan cadrul pentru clasele V-VIII, aprobat de Ministerul Educației, a stârnit nemulțumiri din partea unor cadre didactice. Prin varianta aprobată dispar ore la limba română, istorie și geografie, însă apar discipline noi, care vor încărca și mai multe pe elevi.

like facebookVarianta pe care a mers ministerul în adoptarea planului cadru la clasele V-VIII este o variantă care a nemulțumit o parte a profesorilor, și aici mă refer la profesorii de română, profesorii de istorie și geografie. Așa cum este formulat planul, cu acele plaje orare, există și posibilitatea de alocare a orelor opționale și probabil că se va găsi o soluție locală pentru a compensa pierderea orelor. S-au introdus, însă, discipline noi. Practic, în loc să se ajungă la o descongestionare a programului, se face o mai mare aglomerare a acestuia”, a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani.

Acesta susține că alocarea celor 34 ore pe săptămână în gimnaziu i se pare imposibil de aplicat în multe școli, în special în acele unități care lucrează în schimburi.

Noul plan cadru se va aplica din 2017.

 

One thought on “Profesor, despre schimbările din gimnaziu: În loc să se ajungă la o descongestionare a programului, se face o mai mare aglomerare a acestuia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *