Un executor judecătoresc şi-a pierdut dreptul de a practica meseria

executor_judecatorescUn executor judecătoresc botoșănean și-a pierdut dreptul de a profesa, ca urmare a unei condamnări definitive pe care acesta a suferit-o. Este vorba de executorul Daniel Popa, care și-a desfășurat activitatea în municipiul Dorohoi și care a fost suspendat din funcţie în baza unui ordin emis pe 3 martie de ministrul Justiţiei.

like facebookPopa a fost condamnat, pe 18 decembrie, la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. El a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pentru că, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu referitoare la un dosar de executare, cu ştiinţă, nu şi-a îndeplinit obligaţiile privind întocmirea şi comunicarea către o firmă a procesului-verbal de eliberare/distribuire a sumelor realizate prin executare şi continuarea executării prin distribuirea către firma respectivă a sumei de 12.581,65 lei, rezultată din executarea silită, cauzând astfel o vătămare a intereselor legale ale societăţii comerciale.

De asemenea, procurorii au reţinut că, în acelaşi dosar de executare, Daniel Popa ar fi falsificat, în 2009, un proces-verbal de încheiere a executării silite, atestând că „litigiul a fost stins”, întrucât „s-a plătit direct creditorului”, fapt care s-a dovedit a fi neadevărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *