Prefectul de Botoșani, foc și pară pe primari și directorii de deconcentrate. Ce le-a reproșat

dan nechifor semiramida balanPrefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, i-a criticat aspru, marți, pe primarii din județ și pe unii directori de instituții publice. Acesta i-a invitat la o ședință unde s-a discutat despre problemele romilor din județ, respectiv la ședința Grupului Local Mixt de acţiune pentru segmentele de populaţie vulnerabilă, însă primarii au lipsit, iar directorii de deconcentrate și-au delegat subalternii. Prefectul crede că lipsa unui subprefect ar fi generat această situație și, spune reprezentantul Guvernului în teritoriu, ”lucrurile se vor schimba”.

like facebookToate grupurile de lucru, comisiile ținute de foștii subprefecți, din punctul meu de vedere sunt inexistente. Lucrurile se vor schimba. Dacă sunt și probleme locale, ar fi trebuit să fie și primăriile, dar probabil la nivel local acele primării chiar dacă au comunități de romi nu au probleme. Când or să ajungă la mine, am să le comunic că în toate comisiile nu am văzut niciun reprezentat, în afară de Botoșani și Dorohoi, iar asta înseamnă că cei de la UAT-uri nu au probleme cu romii”, a menționat Nechifor.

Dan Nechifor a apreciat că la ședință a participat doar directorul AJOFM Botoșani, Teodor Dimitru, însă a criticat-o pe șefa Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, care nu a fost prezentă și a trimis la Prefectură un inspector școlar. Asta după ce reprezentantul romilor a ridicat problema abandonului școlar în rândul elevilor de etnie romă, precum și alte probleme din domeniul educațional.

Nu există nicio comunicare între Instituția prefectului și șefii de deconcentrate, mă refer aici la Inspectoratul Școlar Județean. Mi se pare corect ca șefii deconcentratelor, care sunt plătiți, ar trebui să răspundă la întrebările prefectului. Toți ceilalți s-au gândit să trimită un referent sau inspector, probabil asta este atenția pe care o acordă problemelor romilor la nivelul județului”, a adăugat prefectul județului Botoșani.

 

One thought on “Prefectul de Botoșani, foc și pară pe primari și directorii de deconcentrate. Ce le-a reproșat

  1. Esti sigur, prefectule, ca sefii deconcentratelor nu acorda atentie problemei dezbatute la Prefectura?
    Eu as inclina sa cred ca oricare dintre primari si sefi ai institutiilor care apartin ministerelor isi fac datoria, insa ar fi cazul sa-ti pui si alta intrebare: nu cumva sefuletii de la deconcentrate nu-ti dau nici o atentie si ca aceasta stare de lucruri pe plaseaza intr-un cimp inert? Si, in aceasta situatie, cine este vinovatul?
    Nu cumva domnia ta? Competenta nu se procura prin ordine si dispozitii, ci prin calitatea muncii dumitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *