Revoltător! Un primar a alocat 40.000 de euro pentru un studiu de fezabilitate, deşi preotul s-a oferit să îl facă gratis

aciobanitei ioan-primar cristesti
Ioan Aciobanitei

Lăcomia aleşilor locali înaintea alegerilor programate în luna iunie capătă cote de neimaginat. Este cazul unui primar al unei comunei de la marginea Botoşaniului care a convins consilierii locali să aprobe, marţi, într-o şedinţă a Consiliului Local alocarea a 180.000 de lei, echivalent a peste 40.000 de euro, pentru efectuarea unui cămin cultural, deşi preotul dintr-un sat al comunei s-a oferit să îl facă gratis.

Totul s-a petrecut în comuna Cristeşti, când primarul a pus pe ordinea de zi a şedinţei proiectul cu alocarea fondurilor pentru efectuarea studiului de fezabilitate la un cămin cultural. Culmea este că în urmă cu doi ani s-a mai dorit alocarea unei sume importante de bani tot pentru studiul de fezabilitate la acelaşi proiect, iar preotul Radu Mustaţă, din localitatea Oneaga s-a oferit ca prin intermediul fundaţiei Nectarius să asigure el finanţarea studiului cu condiţia ca banii ce urmau să fie alocaţi de primărie să fie utilizaţi pentru lucrări de modernizare a şcolii, cum ar fi dotarea cu centrală termică.

La acel moment Ioan Aciobăniţei a refuzat propunerea spunând că de fapt nu se poate face un studiu de fezabilitate pentru că terenul propus pentru construirea căminului cultural s-ar afla într-o zonă verde ce nu se pretează construcţiilor şi în consecinţă s-a abandonat iniţiativa efectuării studiului de fezabilitate. Preotul a ţinut să se consemneze în cadrul proceselor verbale ale şedinţei de consiliu local oferta sa şi să i se pună la dispoziţie documentele, însă primarul se pare că a uitat de acest lucru şi a propus alocarea celor 40.000 de euro.

“Am fost în Consiliul Local şi am discutat problema când s-a propus prima dată bani pentru studiu de fezabilitate. Când le-am spus că îl fac gratis era o atmosferă de înmormântare, cred că le stricasem vreo afacere. Acum să aflu că au alocat bani din nou, deşi s-a consemnat că primarul îmi va pune la dispoziţie documentele. Cu banii pe care îi dau pentru acel studiu făceau nişte lucrări la şcoală spre exemplu”, susţine preotul din Oneaga.

like facebookPrimarul, Ioan Aciobăniţei, a refuzat să comenteze subiectul. Alesul local a fost condamnat, în această săptămână în primă instanţă, de judecătorii Tribunalului Botoşani la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie.

3 thoughts on “Revoltător! Un primar a alocat 40.000 de euro pentru un studiu de fezabilitate, deşi preotul s-a oferit să îl facă gratis

  1. preotii nu fac nici un serviciu gratis mai ales un studiu de fezabilitate care e costisitor sa il puna pe tava

  2. nu va mirati asa fac toti primarii ,au transformat primariile in PROPIETATI PARTICULARE ,fac ce vor ,fura ca cei mai rafinati HOTI sunt protejati,impart banii dracu sai ia de nenorociti ca doar din banii nostri fura,cui sa ne plangem cui sa spunem ca nu ne mai apara nimeni ca tara e scapata din maini dar ce sa mai vorbim …….

  3. Cu 40000 euro, faci SF, DTAC, PT, DDE – adica toate documentatiile necesare si mai raman si jumatate din bani. Hotie clara, pe fata. Vin alegerile…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com