Unul dintre cei mai cunoscuţi medici botoşăneni iese la pensie

nicolae vlad 2Unul dintre cei mai cunoscuţi medici din Botoşani şi cel mai longeviv director al unei unităţi sanitare a ajuns în pragul pensionării. Este vorba despre psihiatrul Nicolae Vlad ce va ajunge la jumătatea lunii aprilie la vârsta de 70 de ani şi îşi va încheia raportul de muncă cu Spitalul Judeţean Mavromati.

Datorită studiilor pe care le are doctorul a obţinut, în 2011, de la Ministerul Sănătăţii o derogare pentru a mai putea profesa timp de cinci ani.

like facebookProfesorul doctor Nicolae Vlad s-a născut în anul 1946, în localitatea prahoveană Balta Doamnei. A absolvit Facultatea de Medicină Generală din Iaşi (1972-1977), după care a fost medic şef la Dispensarul medical Bivolari, judeţul Iaşi (1977-1982), medic şef cu delegaţie la Secţia exterioară Suliţa, judeţul Botoşani (1982-1987), după care şi-a început secundariatul (1987-1991), iar din 1989 a devenit director al Spitalului de Psihiatrie Botoşani.

A obţinut titlul de doctor în medicină în anul 1995, un an mai târziu devenind medic primar psihiatru, activând şi ca profesor la mai multe instituţii de învăţământ superior. A fost managerul Spitalului de Psihiatrie până în anul 2010, după care a activat ca şef de secţie până la ieşirea la pensie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *