Un tânăr din Botoșani a devastat două camere din Penitenciar de nervi că nu avea țigări

penitenciarUn tânăr din județul Botoșani, aflat în executarea unei pedepse în Penitenciarul de Minori și tineri Tichilești, a devastat două camere din unitatea de detenție, de nervi că a rămas fără țigări.

Alexandru Ionuț Ispir s-a ales cu prelungirea pedepsei din cauza „nervilor” săi.

Judecătorii brăileni au dispus „prelungirea, pe o durată de 2 ani şi 6 luni, a măsurii educative a internării într-un centru de detenţie aplicată inculpatului Ispir Alexandru Ionuţ, prin sentinţa penală din 22 ianuarie 2015 a Judecătoriei Botoşani, definitivă prin neapelare, pentru săvârşirea, la datele de 11 aprilie şi 4 mai 2014, a infracţiunii de distrugere”.

like facebookTânărul de 19 ani a fost trimis în judecată anul trecut, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, pentru  distrugere.

Potrivit procurorilor brăileni, pe 11 aprilie 2014, în jurul orei 20:20, Alexandru Ionuţ Ispir, la acea dată deţinut în Penitenciarul Tichileşti, camera E 3.10, pe fondul unei stări nervoase, „a distrus cu intenţie următoarele bunuri din camera de deţinere: oglindă baie, geamul termopan de la fereastra camerei, dulap cameră, cuier cameră, apărătoare sistem iluminat cameră”. La fel s-a întâmplat și pe 4 mai 2015, în jurul orei 15:00, când, nervos că nu mai are țigări, tânărul botoșănean a distrus bunuri din altă cameră, E 3.15. Practic, a distrus geamurile termopan, dulapul, dar și bateria de la duș.

Inculpatul Alexandru Ionuţ Ispir a refuzat să dea declaraţii şi să semneze actele întocmite de poliţiştii brăileni la urmărirea penală”, spun procurorii.

Chiar și așa, însă, colegii săi din camerele de detenție au depus mărturie împotriva sa, susținând că de fiecare dată când rămâne fără țigări botoșăneanul devine agitat, nervos și se apucă de distrus bunurile din apropiere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *