Un om de afaceri din Botoşani, co-proprietar al reţelei de cablu dintr-o cunoscută capitală europeană

firma televiziune - cablu tvUn om de afaceri din Botoşani este co-proprietar al reţelei de cablu dintr-o cunoscută capitală europeană. Este vorba de Mihai Şotropa, fostul patron al Somax Botoşani, care, potrivit Ziarului Financiar, deţine, alături de alţi doi românio, controlul asupra principalului operator de televiziune, cablu şi internet din Belgrad.

Ziarul Financiar susţine că Şotropa este unul dintre puţinii antreprenori locali care au intrat pe piaţa de cablu TV la începutul anilor ’90 şi încă sunt activi în industrie, firma acestuia controlând aproape 40% din piaţa de profil din capitala Serbiei.

like facebook„Suntem lideri de piaţă în Belgrad, nu în Serbia. Avem circa 35% din piaţa de cablu din Belgrad“, a spus Mihai Şotropa pentru ZF, fără a oferi alte detalii.

El a precizat că businessul din ţara vecină a fost lansat cu banii obţinuţi din vânzarea în anul 2000 către compania de cablu UPC a operatorului de cablu pe care îl dezvoltase începând cu anul 1992 în regiunea Botoşani.

„Nu au fost puţini banii pe care i-am luat din tranzacţia cu UPC, trei sferturi din ei i-am investit în Belgrad, alături de alţi doi colegi“, a adăugat acesta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *