FOTO Protestul pentru reabilitarea Teatrului ”Mihai Eminescu”, scindat: Actorii au stat departe de politicieni

actori la protest rogojinschi 1Câțiva botoșăneni au ieșit, duminică după-amiază, în stradă pentru a atrage atenția asupra situației în care se află clădirea Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani. Adunarea civică a fost organizată la inițiativa actorilor botoșăneni, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului.

like facebookPentru că la protest și-au făcut apariția și consilieri locali din PNL, actorii Teatrului ”Mihai Eminescu” au stat separat de aceștia.

Ne-a scos în stradă respectul pentru teatru. Se poate și mai mult. Am fi dorit ca această clădire să fie gata cât mai repede. Respect inițiativa și pe cei care au luat-o, pentru că iubesc și respect teatrul”, a declarat actorul Marius Rogojinschi.

Actorii botoșăneni se plâng de condițiile pe care le au la Casa Tineretului și spun că vina pentru întârzierea lucrărilor la teatru aparține ”celor care și-au asumat anumite responsabilități”.

Veniți la repetiții la Casa Tineretului și veți vedea. Fiecare actor răcește de două-trei ori pe sezon. Poate ați văzut cum este scena, cum este sala, cum sunt cabinele. Nu sunt condiții pentru teatru. Ne vrem teatrul înapoi!”, a spus actrița Silvia Răileanu, care și-ar fi dorit ca la acțiunea civică de duminică să fie o mai mare mobilizare din partea iubitorilor de teatru.

La protest au participat consilierii PNL, Cătălina Lupașcu, Lidia Bucșinescu, Cristian Lazarovici și Stelian Pleșca.

Consilierul local Cătălina Lupașcu a declarat că a ieșit în stradă, alături de ceilalți botoșăneni, pentru a trage un semnal de alarmă  asupra situației în care se afla clădirea Teatrului ”Mihai Eminescu”.

O decizie bună ar fi să facem un împrumut și să demarăm lucrările necesare la teatru. Din păcate, nu s-a dorit acest lucru, s-a venit cu o minciună, că se vor accesa fonduri europene. S-a dovedit că fonduri europene nu vom mai putea accesa pentru acest obiectiv. Suntem aici, oameni politici și actori, ca să tragem un semnal de alarmă. Chiar dacă ei au ales să stea în altă parte, împreună facem același lucru. Noi nu politizăm acțiunea. Suntem aici ca și cetățeni ai orașului”, a spus Cătălina Lupașcu.

protest pt teatru lliberali

protest pt teatru lliberali 2

protest pt teatru lliberali 1

actori la protest rogojinschi

 

 

One thought on “FOTO Protestul pentru reabilitarea Teatrului ”Mihai Eminescu”, scindat: Actorii au stat departe de politicieni

  1. ,,Noi nu politizam actiuunea. Suntem aici ca si cetateni ai orasului” – a spus Catalina Lupascu. Extraordinar! Spunem noi pentru ca nu i-am vazut la teatru pe nici unul dintre consilierti PNl prezenti la ,, marele miting” din Botosani format din 7 persoane.
    Ce actiune electorala este capabil PNL-ul caa faca la Botosani! Si ma mir ca la a cest mare miting a participat si Marius Rogojinschi – actorul care suge de la doua vaci ( pardon, de la doua teatre). Catalina draga, fa si tu ceva mai acatarii. Doar de mitinguri cu participarea a 7 persoane esti in stare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *