Directori de școli fără carnet de partid. Ce noutăți aduce metodologia de organizare a concursului

directori scoliCadrele didactice care râvnesc la funcții de conducere nu vor trebui să dețină funcții de conducere în cadrul unui partid politic. Reprezentanții Ministerului Educației și cei ai sindicatele din învățământ s-au pus de acord asupra unor prevederi din metodologia de organizare și desfășurare a concursului pentru directori. Astfel, concursul se va desfășura cu o comisie care cuprinde un inspector general adjunct, patru persoane desemnate de unitatea școlară pentru care se dă concurs, dintre care doi profesori și doi reprezentanți ai autorității publice.

like facebookEste pentru prima dată când școală își trimite reprezentanți în comisie, susține Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar, dar și pentru prima dată când candidații sunt supravegheați și de reprezentanți ai autorității publice.

În urma consultărilor cu sindicatele și cadrele didactice care au dorit să se implice, s-a elaborat o primă formă a proiectului pentru desfășurarea concursului pentru directori. Ne bucură că o parte dintre propunerile noastre se regăsesc în această metodologie”, a spus Nacu.

O altă noutate este aceea că la concurs pot asista președintele Comitetului de părinți, dar și președintele Consiliului elevilor.

La nivelul județului Botoșani sunt 134 de directori numiți cu delegație.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *