Angajat al Filarmonicii bătut în plină stradă de doi adolescenți. I-au luat portofelul şi vioara

Foto: cugetliber.ro
Foto generic: cugetliber.ro

Un angajat al Filarmonicii Botoşani a fost bătut în plină stradă de doi adolescenți. Fapta s-a întâmplat în luna ianuarie, iar, în urma anchetei, unul dintre făptuitori a fost arestat preventiv, vineri, sub acuzația de tâlhărie calificată.

Violonistul Constantin Panaite a fost acostat, pe 8 ianuarie 2016, de Ciprian Borhan, de 18 ani, şi Gheorghe B., de 16, în zona parcului dintre Biblioteca Judeţeană şi Serviciul de permise auto. Cei doi adolescenți îşi jucaseră banii la păcănele şi au decis să tâlhărească prima persoană care le iese în cale.

Tinerii l-au abordat pe violonist şi i-au cerut o ţigară şi, pentru că au fost refuzaţi, au tăbărât asupra acestuia.

Ciprian Borhan l-a prins de gât pe la spate şi i-a tras un pumn în faţă, în timp ce minorul l-a buzunărit şi au plecat cu un portofel şi cutia cu vioara.

Au fugit şi au abandonat la câteva sute de metri vioara păstrând portofelul cu actele victimei şi suma de 40 de lei. Apoi s-au dus şi au pierdut banii tot la păcănele, însă nu s-au mulţumit doar cu cei cash găsiți în portofel. Ei au mers la un bancomat și au încercat să folosească și cardurile bancare, însă nu au nimerit codurile PIN şi s-au lăsat păgubaşi.

like facebookCiprian Borhan a fost reţinut, joi, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au formulat propunere de arestare preventivă, care a fost admisă de judecători.

În faţa anchetatorilor, cei doi au recunoscut fapta şi au spus cu nonşalanţă că le-au trebuit banii pentru a juca la păcănele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *