Fost comisar al Gărzii Financiare condamnat după ce a înscenat un accident rutier

accident giratoriu Lebăda
Foto: Monitorul de Botosani

Un fost comisar al Gărzii Financiare şi inspector al Oficiliului Naţional pentru Jocuri de Noroc a ajuns să fie condamnat după ce a înscenat un accident. Este vorba despre Ioan Teodorescu care a produs un accident de circulaţie în urmă cu doi ani.

like facebookAcesta a izbit autoturismul Audi în sensul giratoriu de la Alfa Land. A abandonat maşina şi a încercat să fugă pe jos, însă în urma impactului a suferit mai multe traumatisme şi a chemat salvarea.

Pentru a muşamaliza accidentul a pus o cunoştinţă, Marinela Plian, să spună că era la volan. Astfel, a doua zi după accident la poliţie s-a prezentat administratora fostului pub Dallas, Marinela Plian, de 32 de ani, şi a declarat că ea este autoarea accidentului.

Poliţiştii nu i-au crezut varianta şi au stabilit că de fapt fostul comisar se afla la volan. Judecătorii de la Judecătoria Botoşani le-au aplicat o pedeaspă de câte un an şi două luni de închisoare cu suspendare celor doi.

Ioan Teodorescu mai este judecat într-un alt dosar penal instrumentat de DNA. Ioan Teodorescu a fost arestat preventiv în toamna anului trecut împreună cu oamenii de afaceri Costel Calistru şi Viorel Dănuţă. Potrivit procurorilor, acesta este acuzat de 11 infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă, o infracţiune de abuz în serviciu, două infracțiuni de  folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, o infracţiune de favorizarea făptuitorului şi infracţiune de instigare la fals şi una de omisiune a sesizării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *