Japonezi uimiţi cu arta unei botoşănence

cristina prisacariuO tânără din Botoşani a reuşit să impresioneze în Japonia cu o formă inedită de artă. Stabilită de 15 ani în oraşul Toyohashi, Cristina Prisacariu a ales să picteze ouă cu motive tradiţionale româneşti. Pentru fiecare dintre creaţii, tânăra lucrează ore în şir.

„Am început să pictez ouă din pasiune şi dorul de casă şi de tradiţiile româneşti. Arta mea reprezintă pentru mine amintirile din copilărie, în special cele de la sărbători”, a povestit Cristina Prisacariu.

like facebookTot pentru a le arăta niponilor frumuseţea României, Cristina a organizat împreună cu sora ei Valentina prezentări despre România în diferite şcoli japoneze, cursuri de bucătărie românească şi a participat la miniconcerte de colinde româneşti la diferite evenimente din Japonia, fiind o adevărată ambasadoare a României pe meleagurile nipone.

Tânăra îşi va expune creaţiile, în perioada 11-26 aprilie 2016, la galeria de artă Gallery Sincerite din oraşul Toyohashi (prefectura Aichi). Expoziţia reprezintă o premieră în peisajul artistic japonez. „Arta ei este influenţată de motive străvechi, reprezentând spaţiul arhaic românesc într-o manieră vibrantă, modernă şi unică. Excelenţa în tehnică şi minuţiozitatea cu care sunt reprezentate detaliile în lucrările ei creează noi standarde în forme consacrate de artă cum ar fi încondeierea ouălor”, au declarat organizatorii evenimentului.

Părinţii Cristinei vor călători în Japonia pentru a o susţine.

Sursa: Monitorul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *