Caz incredibil! Un primar a rămas fără mandat pentru că … a refuzat să sufle în etilotest

Radu Livinschi- primar Dobarceni- BotosaniSituație cu totul și cu totul extraordinară înregistrată în județul Botoșani. Un primar a rămas fără mandat pentru că a refuzat să sufle în etilotestul polițiștilor de circulație.

Cazul este cât se poate de real, în el fiind implicat nimeni altul decât primarul comunei Dobârceni, Radu Livinschi. În 2013, în timp ce conducea mașina pe un drum din localitate, primarul a fost oprit de un echipaj de poliție. Cel mai probabil, acesta băuse ceva, iar din acest motiv a refuzat să sufle în etilotest.

like facebookOamenii legii i-au făcut lui Radu Livinschi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Dosarul a fost trimis procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, iar aceștia l-au trimis în judecată pe alesul local din Dobârceni.

Pe 5 decembrie 2013, magistrații Judecătoriei Săveni au dispus condamnarea lui Livinschi la un an de închisoare cu suspendare, însă și … dreptul de a fi ales. Primarul nu a contestat sentința, astfel încât aceasta a rămas definitivă.

Nimeni nu a știut nimic de ea până în luna ianuarie a acestui an, când Instituția prefectului a fost sesizată cu privire la existența condamnării. În aceste condiții, pe 11 ianuarie 2015, fostul prefect Costică Macaleți emite un ordin pe care nu îl face public prin care dispune încetarea mandatului primatului de Dobârceni.

Livinschi a contestat ordinul prefectului, însă instanța l-a respins. Miercuri, Livinschi a dat din nou în judecată Instituție prefectului în speranța că va obține o soluție favorabilă și că va fi repus pe funcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *