Profesor, despre rezultatele de la simularea bacalaureatului: Nu-i interesează. Unii elevi au făcut pătrățele pe ciorne

elevi bacalaureatUn profesor botoșănean susține că mulți dintre elevii de liceu au tratat cu dezinteres simularea examenului de bacalaureat, iar de aici și notele mici obținute. Iuliana Nacu, profesor la Colegiul ”Ghe.Asachi” Botoșani, spune că este o lipsă totală de interes a elevilor față de ceea ce înseamnă învățare.

like facebookAu fost mulți elevi care au tratat cu multă nepăsare această simulare, așa cum s-a întâmplat și în ceilalți ani. Nu-i interesează. Nu știu dacă mai dau bacalaureatul că pleacă în străinătate, că până la bacalaureat mai este timp. Au așteptat o oră și jumătate și au ieșit din sală. Unii dintre ei au făcut pătrățele pe ciorne. Deocamdată este o lipsă totală de interes față de ceea ce înseamnă învățare. Este vina întregii societăți, nu numai a școlii, a tuturor factorilor care sunt implicați, începând de la părinți și terminând  cu autoritățile locale”, a menționat profesorul botoșănean.

Iuliana Nacu afirmă că în ultimii ani învățământul a fost denigrat, astfel încât s-a ajuns în situația în care copilul are la școală numai drepturi, nu și obligații.

Nimeni nu ia vreo măsură. Eventual vine părintele câteodată și te trage de mână, de ce copilul meu are trei că în școala generală a avut 10, ceea ce nu este adevărat. Aceasta este consecința”, a adăugat Iuliana Nacu.

La simularea examenului de bacalaureat, promovabilitatea la clasa XII-a a fost de 34%, iar la clasa XI-a sub 30%.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *