Președintele CJ, despre separarea Secției de pediatrie de Spitalul Județean: Nu este prioritatea numărul unu al județului

spitalul de copiiPreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, consideră că separarea Secției de Pediatrie de Spitalul Județean nu este una din cele mai bune soluții. Sorescu spune că această măsură ar duce la scăderea finanțării unității spitalicești, care ar trece de la gradul III cât este în prezent la gradul IV.

like facebookTrebuie să ne gândim la toate implicațiile financiare. Lucrurile nu trebuie analizate prin prisma în care trebuie să mai creăm un post de director sau o altă administrație acolo. Pacientul să fie primordial. Dacă primăria ar lua secția, atunci ar deveni municipal și ar deservi doar municipiul. Mi s-a părut că la un moment dat se dorea să mai facem un spital ca să mai facem niște posturi, poate mai găsim un director, un contabil șef”, a menționat Sorescu, care consideră că separarea Secției de pediatrie de Spitalul Județean nu este prioritatea numărul unu al județului.

Președintele CJ susține că pe viitor se are în intenția și modernizarea Secției de Pediatrie prin atragerea de fonduri europene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *