Nereguli depistate de Corpul de control al prefectului la Primăria Călărași. Instituția Prefectului sesizează DNA

Elena Vrajotis primar Calarasi
Elena Vrajotis primar Calarasi

Nereguli în documente depistate de Corpul de Control al prefectului de Botoșani la Primăria Călărași. Prefectul Dan Nechifor a declarat că verificarea la Primăria Călărași, care a avut loc săptămâna trecută, a scos în evidență mai multe nereguli în activitatea primarului Elena Vrajotis. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că s-au dat termene de remediere la neregulile pe linie juridică, însă celelalte aspecte depistate vor fi înaintate către Curtea de Conturi și DNA.

În ceea ce privește atribuțiile Instituției Prefectului s-au constat încălcarea Legii 215 din 2001, inclusiv în ceea ce privește atribuțiile Consiliului Local, a secretarului, în ceea ce privește activitatea primarului. Raportul de control va fi înaintat către doamna primar, solicitându-se un termen de remediere a deficiențelor până în iulie 2016. S-a constatat că nu există registru unic de evidență, nu există registru repartizare corespondență, nu există registru pentru corespondența cu consiliul local, acestea fiind câteva din deficiențele constatate”, a menționat Nechifor.

like facebookControlul a fost efectuat după ce o angajată, Maria Ciubotaru, a fost umilită de primăriță. În cazul funcționarei, susține prefectul, nu s-au constatat nereguli în activitate sau că și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu.

AUDIO Un primar îşi înjoseşte angajaţii jignindu-i în toate felurile. Unul dintre ei nu a mai rezistat şi l-a înregistrat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *