Proiectele europene, motorul de dezvoltare al unei comune de la periferia Botoşaniului

primar gheorghe iacob rachitiO primărie de la marginea municipiului Botoşani vrea să îşi dezvolte infrastructura prin intermediul proiectelor europene.

Primarul Gheorghe Iacob din comuna Răchiţi a prezentat proiectele ce sunt depuse sau sunt în curs de aprobare. Printre proiectele depuse şi aprobate unul vizează extinderea canalizării şi realizarea unei staţii de epurare în Răchiţi.

Mai exact, realizarea canalizării în satul Costeşti şi extinderea ei în Cişmea şi a unei aducţiuni de apă de la Răchiţi la Costeşti pe o distanţă de cinci kilometru. Proiectul este în valoare de două milioane de euro. Un alt proiect depus la AFIR vizează asfaltarea pe o porţiune de 6 km între localităţile Cişmea, Costeşti, Răchiţi şi Roşiori, fondurile europene fiind de un milion de euro.

proiect european rachitiUn alt proiect ce aşteaptă deschiderea liniei de finanţare prin PNDL priveşte canalizare şi staţia de epurare în satul Roşiori, Proiectul a mai fost depus în 2009 şi nu a fost aprobat, însă acum a fost refăcut. Finanţarea este 1,5 milioane de euro şi implementarea durează un an de zile.

„ Proiectele sunt întocmite, iar o parte au fost şi depuse. Aşteptăm Guvernul să dea drumu la fonduri pentru a le finanţa. În mod normal axele trebuiau deschise până la 31 martie, iar noi avem prioritate pentru că le avem deja proiect european rachiti1depuse. Avanatajul noii perioade de finanţare europene este faptul că nu mai există partea de cofinanţare. Noi am semnat cu proiectanţii şi facem plata doar după primirea finanţării”, a declarat Gheorghe Iacob.

like facebookAlesul local a mai adăugat că mai pregăteşte două proiecte pentru infrastructura educaţională. Se doreşte construirea unei şcoli în satul Costeşti, în cadrul unui proiect cu o finanţare de 500.000 de lei precum şi a unei grădiniţe în Cişmea.

 

 

 

proiect european rachiti2proiect european rachiti3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *