Primărie ruinată de pliante şi petreceri

aurel ungureanu primar varfu campuluiPrimăria comunei Vârfu Câmpului stă pe un butoi de pulbere, după ce Curtea de Conturi, dar şi instanţele de judecată au decis ca angajaţii instituţiei să plătească din buzunarul propriu peste 800.000 de lei, bani cheltuiţi în urmă cu aproape patru ani cu o serie de activităţi culturale cuprinse iniţial într-un proiect finanţat cu fonduri europene. Asta după ce au fost descoperite unele nereguli în urma unui control al Curţii de Conturi.

like facebookÎn fapt, pe 22 martie 2011 Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a aprobat finanţarea proiectului „Promovarea activităţilor de marketing şi a produselor turistice specifice zonei Vârfu Câmpului”, care a cuprins mai multe activităţi culturale, valoarea totală eligibilă fiind de 795.293,02 lei (fără TVA).

Perioada de implementare a proiectului a fost de 12 luni, contractul fiind semnat pe 8 noiembrie 2012 prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Acţiunile prevăzute au fost organizate, însă, cum nu erau bani (n.r. – era în plină criză financiară), administraţia locală a contractat un împrumut de la sucursala Iaşi a Băncii Carpatica, cheltuielile urmând să fie rambursate la final de către MDRT, pe baza unei cereri de rambursare. Doar că acea cerere de rambursare, care trebuia înaintată în maxim 60 de zile calendaristice de la expirarea perioadei de implementare, nu a mai ajuns la organismele intermediare, iar acestea au informat ministerul pe 6 iunie 2012.

Convocat la conciliere, primarul a dat vina pe contabilul instituţiei (care între timp s-a internat la psihiatrie), cum că ar fi omis să trimită cererea, documentul fiind înaintat abia pe 13 iulie 2012. Cu toate acestea, patru luni mai târziu ministerul a dispus încetarea contractului de finanţare motivat de faptul că beneficiarul nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale. Primarul a contestat decizia, dar plângerea fost respinsă în ianuarie 2013.

Sursa: Monitorul de Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *