Un grup de firme din Botoşani a realizat o cifră de afaceri record în 2015

valeriu iftimeUn cunoscut brand din județul Botoşani a realizat, în 2015, o cifră de afaceri record. Este vorba despre grupul de firme Elsaco, ale cărui afaceri s-au cifrat la 15o de milioane de euro.

Valeriu Iftime, acţionarul majoritar al firmelor, a menţionat că a fost un an de excepţie, în care majoritatea societăţilor au înregistrat şi profit.

like facebook„Anul 2015 a fost unul special şi trebui să fii prea pretenţios, ca manager, şi să nu fii de acord ca a fost un an de referinţă. S-a încheiat un ciclu al fondurilor europene şi administraţiile publice au fost presate să cheltuiască banii. Pentru noi era foarte bine, pentru că în general în proiectele europene foarte greu se fac plăţile. Au fost câteva proiecte mari care ne-au maturizat. În Elsaco sunt echipe de management al proiectelor care pot conduce orice tip de proiect. A doua chestiune dată de aceste proiecte a fost faptul că ne-a făcut un pic mai supli. Ne-am reorganizat pe partea de management, am scos partea de vânzări. Am găsit o formulă de interacţiune a firmelor din grup”. a declarat Valeriu Iftime.

sediu elsaco botosani1Cât priveşte profitul obţinut de grupul de firme, acesta a spus că nu este extraordinar, dar acceptabil.

Pentru acest an, grupul de firmei şi-a schimbat strategia mizând pe o cifră de afaceri mai mică, însă o eficienţă mai sporită.

„Va fi un an cu mai puţine contracte. Vom căuta acelaşi nivel al profitului ca în 2015 cu o cifră de afaceri mai mică. Este o chestiune de optimizare internă”, a încheiat Valeriu Iftime

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *