Direcţia Silvică Botoşani a lansat, marţi, campania „Luna plantării arborilor”

directorul directiei silvice botosani, gheorghe rusu, la luna paduriiDirecţia Silvică Botoşani a lansat, marţi, „Luna plantării arborilor”, o campanie de împăduriri care se va desfăşura în perioada 15 martie- 15 aprilie.

Potrivit directorului Gheorghe Rusu, Direcţia Silvică Botoşani are ca obiectiv, în acest an, efectuarea de împăduriri integrale pe 110 hectare în urma tăierilor rase în fondul forestier de stat şi 15 hectare într-un fond forestier privat unde există un contract de administrare.

like facebookDe asemenea, se vor face completări în plantaţii, urmare a pierderilor normale şi a celor cauzate de calamităţile  naturale (seceta ) din  anul  trecut. Este vorba de un program anual 167 ha, din care 142 ha în plantaţii în fond forestier şi 25 ha plantaţii în teren degradat.

Totodată, se vor efectua lucrări de refaceri  plantaţii calamitate integral anul trecut. Este un program anual de 31 ha, din care 11 ha în plantaţii în fond forestier şi 20 ha plantaţii în teren degradat, toate  prevăzute a se executa în această primăvara.

Tot în această primăvară se vor face completări într-un fond  forestier privat cu contract de administrare, plus regenerări naturale în suprafeţe de pădure în care s-au efectuat tăieri definitive. Este un program anual de 100 ha, programul pentru această  primăvară fiind de 15 ha.

Suprafeţe mai  mari  de  împăduriri  în  această primăvară  sunt în  special  în suprafeţele  de pe care s-au  exploatat  arboretele  de molid  afectate  de  uscare în masă precum  şi  unele  terenuri  degradate  cumpărate  de către D.S. Botoşani .

Faţă  de  anii  trecuţi,  programul la regenerarea pădurii  din anul  trecut  şi din acest an a  crescut semnificativ ca urmare  a uscării în  masă  a  arboretelor  de  molid (cca 600 ha)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *