Marțea neagră:  Ipochimenii găunoși din politică

Dumitru Toni MonacuObserv că de o vreme, în politica locală, încearcă cu insistență să se strecoare către platoul cu ciolane, o categorie aparte de așa-ziși politicieni care, în afara logoreei exacerbate și a discursului nearticulat, belicos și fără substanță, nu vin cu absolut nimic credibil și concret în fața celor pe care ar fi îndreptățiți – zic și cred ei ! – să-i păstorească politic. Instantaneu, gândul mă duce prin 2004 sau 2005 când, fostul președinte de CJ Constantin Conțac spunea despre un aspirant la nu știu ce post (sigur nu al Paștelui!) că așa ceva e de-a dreptul supărător deoarece politrucul respectiv ” nu condusese nici cățelul pe stradă până atunci, darmite o instituție cu zeci sau sute de oameni”. Nu sunt un fan al fostului președinte, dar trebuie să recunosc că a avut mare dreptate când a rostit aceste vorbe de duh!

Este clar pentru toată lumea că scopul celor ce intră în politica de vârf nu poate fi altul decât accederea la platoul cu ciolane și minciunele electorale adică la funcții bine plătite și garnisite cu influență din belșug. Până la urmă, cineva trebuie să ocupe și posturile acestea numai că, celor care nu au bifat nimic notabil în viața lor în afară de mediocritate, nu trebuie să li se dea tacâmuri la ospățul politic. N-au decât să-și ostoiască poftele de îmbuibare cu mâinile goale, nemulabile nicicum pe  condeie (ce-or fi alea?) sau pe cărți.

Ajung astfel, la celebra replică dintr-un excelent film românesc de comedie: ce-i recomandă pe acești oameni în afară de tupeu, gură mare și impostură? Absolut nimic, din moment ce, cam toți sunt  cu studiile terminate la apelul de seară, fără niciun rezultat notabil în carieră, fără nicio altă veleitate în afară de mari producători de … vocalize, oameni cu capete pătrate ce se dau rotunzi în perimetrul politic local care, culmea, îi suportă și uneori chiar îi încurajează !  Oameni care, dacă nu ar fi avut partidul sub fund nu ar fi făcut absolut nimic în viață! Nu e nevoie să nominalizez pe nimeni aici. Îi știți foarte bine pe toți acești ipochimeni găunoși care, de multe ori, sfidează și legile fizicii – mai exact legea atracței universale : sunt atrași ca un magnet de politică deși masa lor intelectuală utilă tinde spre zero!

Concluzia e una singură: nu au ce căuta în politică oamenii de care ați auzit de ei numai din … politică !

de Dumitru Monacu

One thought on “Marțea neagră:  Ipochimenii găunoși din politică

  1. Duduia Minca,ce cauta ea la Botosani si pe cine reprezinta ea, nu stiu,in afara faptului ca da din clanta,nu stiu sa fi facut ceva si pentru noi,si ca ea mai sunt multi.Daca liberalii vor cistiga alegerile,e posibil sa ne trezim cu Gireada pe la CJ,ar fi culmea dezmatului,dar pina la urma…..primar a fost,deputat daaa,bani fara numar,jeep,amanta,pamint cit cuprinde judetul si spre linistea lui Monacu,cred ca si-a tras si doua facultati,asa ca….motive nu avem sa-l refuzam………….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *