Viorel Dănuță, Costel Calistru și Ioan Teodorescu, puși în libertate de judecători

viorel danuta la dna suceava
Viorel Dănuță, la intrarea în sediul DNA Suceava

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au pus în libertate, vineri, pe oamenii de afaceri Costel Calistru, Viorel Dănuţă şi inspectorul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, Ioan Teodorescu. Judecătorii Curţii Supreme au înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar.

Costel Calistru şi Ioan Teodorescu se află în spatele gratiilor din luna noiembrie, iar Viorel Dănuţă din luna februarie.

Cei trei sunt judecaţi alături de un alt om de afaceri din Neamţ, Silviu Spiridon, poliţistul Ionuţ Stărică, avocata Aura Stărică şi alţi doi salariaţi ai unor firme ce se ocupau cu jocuri de noroc.

like facebookPotrivit anchetatorilor, Ioan Teodorescu inspectorul OJNN a luat de la oamenii de afaceri de mai multe ori mită, în total 35.800 de lei, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, iar pe de altă parte administratorii firmelor exploatau jocuri de noroc în mod ilegal, respectiv unele fără licenţă sau cu licenţe clonate.

De cealtă parte, poliţistul l-ar fi ajutat pe Viorel Dănuţă să obţină un ordin de protecţie împotriva lui Emanuel Horbovanu. În schimb el şi soţia sa, avocată, au primit o reducere la o petrecer organizată la Tex.

Prejudiciul total în acest dosar este estimat la 5,2 milioane de lei.

 

 

 

One thought on “Viorel Dănuță, Costel Calistru și Ioan Teodorescu, puși în libertate de judecători

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *