Fostul consilier al primarului Portariuc, condamnat la cinci ani de închisoare

primaria BotosaniFostul consilier al primarului Ovidiu Portariuc, Mihail Sorin Rîznic, a fost condamnat la cinci ani de închisoare într-un dosar al clanului Cordunenilor din Iaşi.

Sentinţa a fost dispusă, joi, de Tribunalul Maramureş, însă nu este definitivă. Mihail Sorin Rîznic a fost condamnat pentru complicitate la înşelăciune.

like facebookFostul consiler al primarului a fost trimis în judecată, în iunie 2010, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la înşelăciune, cu un prejudiciu de 132.172 lei.

sorin mihail riznic
Sorin Mihail Rîznic (sursa: Linkedin)

Potrivit procurorilor, Rîznic a racolat, în 2008, mai multe persoane cărora le-a întocmite documente false de venit pentru solicitarea unor credite frauduloase. Banii ajungeau la membrii clanului Corduneanu.

Rîznic a lucrat preţ de câteva săptămâni la Primăria Botoşani, însă când primarul a aflat în urma materialului publicat de BotosaniNews.ro cu privire la dosarul consilierului, l-a demis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *