Mihai Țâbuleac, îngrijorat de gradul mare de îndatorare a municipiului Botoșani

Mihai Tabuleac in conferinta de presa la MP BotosaniPreședintele organizației din Botoșani a Mișcării Populare, Mihai Țâbuleac, atrage atenția că municipiul Botoșani s-ar putea afla în situația de a nu putea atrage suficiente fonduri europene pe noile axe de finanțare, care urmare a lipsei resurselor proprii pentru co-finanțare. El susține că gradul de îndatorare a Primăriei este foarte ridicat, iar resursele financiare sunt foarte mici.

„În ceea ce privește municipiul Botoșani există o vulnerabilitate, pentru că gradul de îndatorare este foarte ridicat. În condițiile în care până la urmă se vor deschide noile axe de finanțare pe fondurile europene, va fi foarte greu pentru Primărie să pună la dispoziție, să identifice resursele necesare pentru co-finanțarea proiectelor pe fonduri europene”, a afirmat Țâbuleac.

like facebookAcesta și-a manifestat, într-o conferință de presă, nemulțumirea față de faptul că autoritățile române nu au reușit încă să consume din fondurle puse la dispoziție de Uniunea Europeană”.

Este păcat că se pierde al treilea an din noua perioadă de alocare a fondurilor europene. La ora aceasta ar fi trebui să se deschidă șantiere, altele să fie deja deschisă, oamenii să aibă locuri de muncă, la bugetele locale să intre resurse suplimentare. Este păcat că există fonduri atât de însemnate pe care județul nostru nu le poate folosi”, a mai spus liderul Mișcării Populare.

În conferința de presă de miercuri, MP a prezentat candidații partidului la primăriile din Vorniceni- Ionuț Zvâncă, Văculești- Gheorghe Acsinte Dascaliuc și Corlăteni- Constantin Mistreanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *